ALLSVENSKAN DAM

Deltagande östgötska lag: Linköpings FC

Analys: Efter ett framgångsrikt 2017 som slutade med avancemang till kvartsfinal i Champions League och SM-guldfirande så har laget tappat kvalitét i form av Jonna Andersson, Kristin Minde och Claudia Neto, samt lägg därtill en skada på Lina Hurtig och även en helt ny tränarstab så kan man inte ha lika höga förväntningar på årets säsong. Bra nyförvärv dock där Natasha Dowie, Filippa Angeldahl och Hilda Carlén alla är spelare som ger Linköping extra spets. Tove Almqvist fick sitt genombrott förra säsongen och hoppas i år ta nästa steg i sin utveckling.

Artikelbild

– Vi vet att vi är ett bra lag med stor potential till att bli ännu bättre. Om vi lyckas slipa på detaljerna tror jag absolut vi har stora chanser att kriga om förstaplatsen i damallsvenskan, säger Almqvist.

LFC gör upp om titeln med framförallt Rosengård. I botten kommer IFK Kalmar, Växjö och Limhamn Bunkeflo att befinna sig.

DIVISION 1 MELLERSTA GÖTALAND DAM

Deltagande östgötska lag: IFK Norrköping FK

Artikelbild

Analys: Efter sammanslagningen med IFK Norrköping herr och satsningen enbart på ett A-lag i föreningen satsar laget hårt mot att nå elitettan efter ett par år i de nedre regionerna av tabellen. Med flera bra värvningar där före detta LFC-spelaren Emilia Larsson utmärker sig mest av alla så finns goda chanser att vara med och slåss i toppen av tabellen. Spelare från Vadstena har också hämtats hem där hemvändande Jonna Andersson kommer bli en viktig kugge i de defensiva leden tillsammans med lagkaptenen Rebecca Stigenhed. Det är dock en tuff serie att vinna och med förra årets topptrio i division 1 som fortsätter att satsa så kommer det stå mellan IFK Norrköping, Jitex, Mariebo och Nittorp. Vimmerby som nykomling kommer få kämpa hårt för att undvika nedflyttning.

– Vi har fått in väldigt många duktiga spelare i år, samtidigt som vi har fått behålla stommen från förra säsongen vilket gör att årets spelartrupp besitter stora och spännande egenskaper, säger IFK Norrköpings mittbacksgigant Rebecca Stigenhed.

Artikelbild

DIVISION 2 NORDÖSTRA GÖTALAND DAM

Deltagande östgötska lag: BK Tinnis, Borens IK, Eneby BK, Lindö FF, Linghems SK, Kenty DFF, Malmslätts AIK, Mjölby FC, Skeninge IK, Smedby AIS, Assyriska IF

Artikelbild

Analys: Fjolårets division två blev ett riktigt getingbo där det endast skiljde två poäng mellan ettan och fyran och det finns potential att det blir något liknande i år. Vi tar pulsen på förra årets tvåa och trea. Smedby som hade allt i egna händer men föll i slutet av säsongen satsar mot toppen även i år. Clara Sedman, en av Smedbys mer rutinerade centralfigurer:

– Målsättningen i år är såklart att hamna i toppen, vi har ett starkt lag även i år. Förra säsongen kändes det snöpligt att tappa förstaplatsen när vi hade allt i egna händer. Jag tror att det kommer se liknande ut som förra året i toppen, Smedby, Kenty, Tranås/Torpa men plus Lindö. Sedan tror jag att Mjölby FC kan komma långt upp.

Artikelbild

Kenty som också hade allt i egna händer men som tappade 3–0 till 3–3 mot just Smedby ifjol i en avgörande match och vill uppåt men har en mycket yngre trupp i år och där framförallt tappet av målskytten Hanna Gustafsson kommer bli mycket kännbar.

Patrik Stålhammar, tränare och sportchef:

– Vi står inför ett stort generationsskifte och har ingen stress för snabba resultat. Över ett par år vill vi upp till division 1 men 2018 måste vi ge våra unga spelare chansen att acklimatisera sig på den här nivån. Vi har spelare och kapacitet för övre halvan och bra dagar kommer vi kunna vinna mot alla lag samt så har vi seriens bästa målvakt i Alexandra Karlborg.

Boren och Linghem kommer få det tufft att hålla sig kvar i årets serie.

DAM DIVISON 3

Lagen: AC Studenterna, Borensbergs IF, Kimstad GoIF, Lindö FF B, Liu AIF, Linköping Kenty B, Lotorps IF, Smedby AIS B, Svärtinge SK, Tallboda/Linghem B

Analys: I denna serie har vi ett härligt ”studentderby” att se fram emot mellan seriefavoriterna Studenterna och Liu AIF och ”the clash of the students” möts redan i premiären. Studenterna trillade ur division 2 med dunder och brak förra säsongen men har samlat ny energi och är en av storfavoriterna till att vinna serien i år.

Tränare Stefan Blomqvist:

– Truppen ser riktigt spännande ut. Vi har cirka 25 spelare på pappret och har en bra fördelning över positionerna vilket medför en konkurrenssituation som vi saknat tidigare. Men om vi vill upp direkt? Njae, det problemet tar vi om det är aktuellt i höst. Fram tills dess så ser vi till prestationen match för match, om vi kan vara nöjda när domaren blåser av eller inte. Vad gäller intressanta spelare så vår målvakt som ofta lovordas av motståndare och är nog en av seriens bästa, Mathilda Wenner. En som har varit med under ett par år nu och som verkligen lyser för stunden men som inte får de stora rubrikerna är backen Isabelle Karlsson, riktigt stabil! Sen har vi en spelskicklig innermittfältare och kapten i Elina Jonsson som är viktig. Våra största utmanare i år blir Lotorp men nummer 1 för oss är att hamna före vårt kära Liu AIF.

Andra aspiranter till "titeln" är Lotorp som även dem trillade ur tvåan ifjol samt även Svärtinge.

DAM DIVISON 4 VÄSTRA

Lagen: BK Zeros, Wreta Kloster/Ljungsbro, Östria Lambohov, Mantorps FF, Mjölby FC B, Motala AIF, Tjällmo IF, Ödeshögs IK

Analys: Om man hittar den största favoriten av alla serier i herrarnas division 6 och Östria Lambohov så hittar vi den näst största förhandsfavoriten i damernas västra division 4. Motala AIF är ett nystartat damlag, men som har bra träningsförutsättningar, en heltidsanställd tränare och värvat spelare med meriter från högre divisioner.

Tränaren Hanz Andersson värvades in från Öster och säger så här om den favorittippade säsongen:

– Klubben har visat med all tydlighet att satsningen är viktig för hela organisationen, såväl på kort som på lång sikt. För att inte förstöra för andra damklubbar i Motala har vi inför det här året valt att enbart värva kontraktslösa spelare. Truppen består av ett par lokala spelare som bestämt sig för att sluta inför säsongen, merparten har haft uppehåll från samt några som spelade i division 1 för Vadstena så sent som i fjol. Truppen består idag av 20 spelare, varav två målvakter. Vår målsättning är att vinna grundserien för att sedan fortsätta vidare i elitfyran under hösten. Nästa säsong är målet att spela i division 3 för att på sikt (2022) ha ett lag i lägst division 1.

Andra utmanare till seriesegern är BK Zeros som tog en tredjeplats ifjol.

DAM DIVISION 4 MELLERSTA

Lagen: BK Tinnis B, Hjulsbro IK, Kisa BK, Linköping Kenty C, Malmens FF, Rimforsa IF, Sturefors IF, Åtvidabergs FF

Analys: En väldigt svårtippad serie med många lag som kan ta poäng av varandra samt många lag som också är lite beroende av sina respektive A-lag för att se vilket lag man ställer på banan. Förhandstipset går dock till Kisa BK som kom på en andraplats ifjol och hade en mycket fin höst med sex vinster på åtta matcher. Outsiders är Rimforsa IF och Hjulsbro IK.

Kisas tränare Claes Creutz säger så här om årets säsong:

– Tveksamt med topplacering i år. Målsättningen är övre halvan i tabellen men det kommer att vara en tuff utmaning. Truppen är ganska tunn men får vi vara friska och hela så är vi likvärdiga fjolårets trupp. Jag tror Tinnis, Kenty och Hjulsbro är favoriterna till seriesegern. Vi är ganska jämna i truppen så det är ingen direkt som sticker ut men jag hoppas på att exempelvis Johanna Waldau Wass ska blomma ut i år.

DAM DIVISION 4 ÖSTRA

Lagen: Dagsberg/Bråvalla, Eneby BK B, Igelfors IF, Kuddby IF, Lotorps IF B, Ringarums IF, Skärblacka IF, Svärtinge SK B, Åby IF

Analys: En serie där precis vad som helst kan hända, men där Ringarum går in i serien med en positiv känsla från höstsäsongen där de lyckades vinna serien och där Emma Johansson och Sofie Edström bidrog starkt med deras totalt åtta mål på sju matcher och var en stor anledning till seriesegern.

Tränare Nicklas Karlsson är positiv inför årets seriepremiär:

– Vi har tappat några viktiga spelare så truppen är något tunnare inför 2018. Vi har även ett par skadade spelare som är på väg tillbaka. Vi jobbar vidare på att locka spelare men hoppas ändå på att vara med när det väl gäller. Hoppas på att någon av de unga tjejerna ska blomma ut annars förlitar vi oss på rutin.

Åby vill nog också blanda sig in i toppstriden.

ALLSVENSKAN HERR

Deltagande östgötska lag: IFK Norrköping

Analys: IFK har gjort en större satsning i år och värvat hungriga spelare såsom Jordan Larsson och Simon Thern och i år är kraven högre på både Jens Gustafsson och hela IFK Norrköping. En plats bland topp fem är rimlig men inledningen på säsongen blir viktig för att bygga upp självförtroendet och tron inom gruppen.

Andra spelare som ska bli spännande att följa är Ian Smith och Linus Wahlqvist. Topptippade i allsvenskan är Malmö FF och AIK, som nyligen spelade 1–1 när lagen möttes i Skåne.

DIVISION 1 NORRA HERR

Deltagande östgötska lag: Linköping City

Analys: Linköping fortsätter att plocka in utländska spelare och bygger ett lag som ska vara med och konkurrera i toppen även som nykomlingar. Med nyförvärv som har meriter från elitfotboll såsom Lawsan Sabah, Ivan Bukenya, Dominic Furness så har City erfarenhet och rutin i mängder. Spelare som kan bli utropstecken är den Linköpingsfostrade spelaren Pontus Rödin som är en av Linköpings största talanger på väldigt länge som kan få ett riktigt genombrott i år.

– Vår målsättning är intern i år och inget vi vill förmedla utåt men min egna målsättning är att få så mycket speltid som möjligt och hela tiden utveckla mitt spel men jag känner att jag verkligen håller nivån, säger Pontus Rödin.

Syrianska och Västerås tippas göra upp om kampen för avancemang medan Rynninge förväntas bli en slagpåse.

DIVISION 1 SÖDRA HERR

Deltagande östgötska lag: Åtvidabergs FF

Analys: Efter degraderingen från Superettan så har klassiska Åtvidabergs FF ömsat skinn och bytt ut alla utom tre spelare från A-truppen, tränarstaben är även den ny och det pågår en ombyggnation i föreningen. Med bara tre spelare kvar från förra året, en ung och utvecklingsbar men tunnare trupp jämfört med fjolåret, så handlar 2018 om att bygga nytt för framtiden.

– Vi sätter inga resultatmål i år utan fokuserar på vår prestation, säger Daniel Hallingström, en av ÅFF-tränarna.

Mjällby och Ljungskile räknas till de stora favoriterna i den södra ettan.

DIVISION 2 SVEALAND HERR

Deltagande östgötska lag: AFK Linköping, Sylvia IF, IK Sleipner, Motala AIF

Analys: Sylvia och Motala är två lag som har ambition att vara topplag i serien medan Sleipner och AFK Linköping får ha ambitionen att klara nytt kontrakt. Sylvia är en av årets absolut största favoriter till att vinna serien. Detta "Real Sylvia" som gör en uttalad satsning mot division 1 för att samarbetet med IFK Norrköping ska bära ännu mer frukt. Med riktiga spetsvärvningar i Hampus Lönn, Rasmus Bengtsson, Hampus Näsström samt att de äntligen fått in en straffområdesspecialist i Daniel Andersson som öst in mål under försäsongen så kan Sylvia bli farliga.

– Resultatmässigt är målsättningen att bli bättre än förra året samt på sikt nå division 1. Det stora målet är ju annars att fortsätta fostra spelare som i första hand kan nå IFK Norrköpings A-trupp, säger Sylvias tränare Kim Hellberg.

IFK Haninge är en av de stora utmanarna till årets Sylvia medan Sleipner, Eskilstuna och Värmbol får det tufft i botten.

DIVISION 3 NORDÖSTRA GÖTALAND HERR

Deltagande östgötska lag: Assyriska Norrköping, Boxholms IF, Eneby BK, Grebo IK, Knäppingsborgs BK, Smedby AIS, Torstorps IF

Analys: En av de, på förhand, absolut tuffaste division 3-serierna som har spelats på väldigt länge. Många bra lag men där den största favoriten hittar vi i Assyriska Norrköping. Fjolåret blev ett fiasko med degraderingen från division två men en stor satsning på att ta sig tillbaka har inletts. Ny tränarstab med Johan Roxström/Admir Dedic och med många spännande nyförvärv, Alhagie Ceesay, Alberis Da Silva, Bylent Halili och Daniel Svärd.

Assyriskas nye sportchef Michel Aldemir:

– Vi hoppas kunna vara med i toppskiktet när serien summeras men kommer framför allt att prioritera uppbyggnaden av det Nya Assyriska med allt från rätt roller, spelsätt, spelsystem osv. Många lag har rustat upp bra och jag ser nog Myresjö/Vetlanda och Eneby BK som favoriter till serieseger, där Eneby troligen har seriens starkaste spelartrupp.

Assyriskas utmanare är framförallt Eneby och Tenhult medan Boxholm och IK Tord kommer få slåss för att hänga kvar.

DIVISION 4 VÄSTRA HERR

Lagen: AC Studenterna, BK Ljungsbro, Borens IK, Hemgårdarnas BK, Hjulsbro IK, IFK Motala, LSW, Malmslätts AIK, Mantorps FF, Mjölby AI, Rimforsa IF, Vadstena GIF

Analys: En serie som kommer att stå mellan två lag, storfavoriten och hårdsatsande Mjölby AI som vill vinna serien och med sina värvningar av Emil Dagnäs, Nils Lindsten och David Lundgren så bör de vara med i toppen.

– Det är väldigt svårt att vinna en serie oavsett nivå men är vi ödmjuka och jobbar hårt och slipper vi skador bör vi vara med i toppen. Favoriter i fyran bör vara Studenterna med tanke på de spelare som går dit. Vi har flera nyförvärv som är riktigt bra men Studenterna har flera gamla elitspelare i truppen, säger Mjölby AI:s tränare Daniel Friberg.

Studenternas stora fixstjärna Jakob Björk:

– Vi brukar sällan ha någon specifik målsättning men att placera oss bättre än förra året är tveksamt för då finns chans till division 3 och det tror jag inte vi har råd med.

Lag som tippas i botten är Mantorps FF och BK Ljungsbro som går tuffa säsonger till mötes.

DIVISION 4 ÖSTRA HERR

Lagen: BK Derby, BK Hird, Bråvallla IK, Dagsbergs IF, Hagahöjdens BK, Lindö FF, Liu AIF, Norrköping Bosna, Skärblacka IF, Valdemarsviks IF, Västra Husby IF, Åby IF

Analys: Årets upplaga av den östra fyran är ett potentiellt getingbo där många lag kan blanda sig in i leken. BK Derby med skyttekungen Damir Zenkovic, samt nykomlingarna Dagsberg och Skärblacka som slogs sida vid sida redan förra året. Skärblacka har värvat mycket – och bra.

– Som nykomling ska man inte vara för kaxig och självklart är vi medvetna om att vi har en väldigt stark grupp, men det krävs också att man får vara skadefria. Men givetvis ska vi vara med i toppen, är vi skadefria är vi utan tvekan ett av lagen som ska göra upp om slutsegern, säger Skärblackas tränare Henric Andersson som även tippar Dagsberg som seriesegrare.

Skyttekungar att se upp med i årets östra fyra är Derbys målskytt Damir Zenkovic, Skärblackas dito Joachim Poikela samt Lindös nyförvärv Sebastian Francisco.

DIVISION 5 VÄSTRA HERR

Lagen: Borensbergs IF, FC Orten, FC Super Lambo, IFK Wreta Kloster, Kristbergs IF, Malmens FF, Mjölby Södra, Mjölby Turabdin, Skeninge IK, Stjärnorps SK, Strålsnäs FF, Österstads IF

Analys: En väldigt oviss serie men vi utmålar Borensberg och Mjölby Södra till de största favoriterna till årets serieseger. Mjölby gjorde en fantastisk höstsäsong och har fått behålla sin trupp medan Borensberg fått in många spännande nyförvärv med meriter uppifrån bland annat Fredrik Karlsson från Mullsjö och lokala talanger så som den i MAIF fostrade Oscar Knutsson samt att de har en av seriens bästa målvakter i den 17-årige Elias Thörngren.

Tränare Ibrahim Beganovic:

– Med den truppen som vi hade förra året och de nya spelarna så vore det tjänstefel att inte satsa på toppen och det kommer vi att göra. Vi har en bred trupp, med en del spetskvalitéer som sammantaget gör att den är klart bättre än förra årets trupp.

Mjölby Södras tränare Stefan Almén:

– Vi kommer att gå för att flytta upp en division, vilket är fullt logiskt då utvecklingen tar oss i den riktningen”

Strålsnäs, Super Lambo och Stjärnorp får slåss för att undvika nedflyttning.

DIVISION 5 MELLERSTA HERR

Lagen: Björsäters SK, Gusums IF, Kisa BK, Linghems SK, Stegeborgs IF, Sturefors IF, Söderköpings IK, Tallboda IF, Vånga IF, Örtomta GoIS, Östra Ryds IF

Analys: Även den mellersta serien är riktigt svårtippad där Linghems SK som kom tvåa ifjol har tappat en del tunga namn i form av Jonathan Sääw och Christoffer Sääw samt Daniel Asplund. Det stora favoritskapet i år får Söderköpings IK bära, ett lag som slutade trea förra säsongen men som fått behålla sin trupp och spetsat med hela sju nyförvärv, bland andra Sandro Ahmetovic och Fredrik Eklöf.

Göran Åberg, ledare i Söderköping:

– Vårt mål är helt klart att vara i toppen igen. Truppen ser bättre ut i år, vi har fått in sju nyförvärv och bara tappat en spelare så vi är fler på träningarna och det är större konkurrens om platserna vilket innebär att vi ser starkare ut i år.

Linghem och Sturefors är andra lag att se upp med i toppen medan Tannefors och Vånga får det tufft i botten.

DIVISION 5 ÖSTRA HERR

Lagen: Azech SF, Chile Unido, Calcio Amore, FF Jaguar, IK Derik, KFUM Trix, Krokeks IF, Lotorps IF, Norrköpings Akademiska FF, Sonstorps IK, Svärtinge SK, Syrianska IF

Analys: Här väljer vi att lyfta fram två lag lite extra. Sonstorp kom trea ifjol och hade det inte varit för att Skärblacka och Dagsberg var i en egen klass så hade Sonstorp tagit steget upp redan ifjol. Ett bra grundspel och en stabilitet som räcker långt.

– Lite klyschigt så kommer vi att ha en ta en match i taget-inställning i år då vi är nya som ledare. I truppen inför i år har det hänt en del, några tongivande har försvunnit till Torstorp och Lotorp. Vi har också fått in en del spännande yngre förmågor som är utvecklingsbara samt några som gör comeback. Truppen ser bra ut och om vi är hela och friska gör vi en bra säsong, säger Sonstorps tränare Henrik Hesse.

Som en outsider tar vi fram laget med det sköna namnet Calcio Amore som har något bra på gång efter ett turbulent 2017. Nye tränaren Mirza Tule säger så här om sin första säsong:

– Outsider, oj! Det var snällt. Jag talar ogärna om tabellplacering, talar hellre om individens och kollektivets utveckling. Jag är 24 år, gör min första säsong men samtidigt är jag väl medveten om hur jag vill att laget och klubben både ska spela och ge för bild utåt sett. Vi måste tänka långsiktigt som klubb om vi ska nå framgångar över en längre tid.

Norrköping Akademiska, Chile Unido och Krokek kommer få kämpa i botten.

DIVISION 6 MELLERSTA HERR

Lagen: Bjärka Säby GoIF, Brokinds IF, Dulqad IK, Hägerstads IF, Östria Lambohov, Kimstad GoIF, BK Kenty, Norsholms IF, Slätmons BK

Analys: Här hittar vi den största favoriten i årets seriespel och det är ett nygammalt lag som ska promenera genom division sex. Östria Lambohov är tillbaka som seniorlag och ställer ett riktigt starkt lag på banan med nyförvärv så som Marcus Nilsson, Tomas Karlström, Calle Eriksson, Emil Blixt, Daniel Asplund och med Östriahemvändare med namn som Habib Brahim, Fassil Carlsson och Josef Haddad för att nämna några.

Östrias ordförande Robin Hals:

– Målsättningen är självklar, vi ska vinna serien. Om man bortser från det sportsliga så vill vi genom det nya a-laget väcka Östria-andan igen, så förhoppningen är stor uppslutning kring matcherna och kickstarta igång föreningen igen som även vill lyfta fram nyförvärvet Kevin Dahl. En Östria-produkt, född 00 som också spelat i AFK Linköping. Har varit totalt dominant och är en kille vi i Östria kommer vilja bygga laget kring i år framöver.

En liten outsider hittar vi i det andra nystartade seniorlaget, BK Kenty som fått ihop en skön mix under Jonas Andersson/Erik Norrbys ledning där den eviga talangen Simon Davour sticker ut lite extra. Heta derbyn väntar mellan dessa två föreningar.

Dulqad och Slätmon får det tuffare i andra änden av tabellen.

DIVISION 6 VÄSTRA HERR

Lagen: BK Zeros, Fornåsa IF, Fågelsta AIF, Ledbergs IF, Medevi IF, Tjällmo IF, Vallerstads IF, Vikingstads SK, Väderstads IK, Västerlösa GoIF, Västra Harg, Ödeshögs IK

Analys: Många klassiska östgötalag i samma serie och det blir en hel del heta derbyn där det kommer krävas dubbla benskydd. BK Zeros kom trea ifjol och har fått behålla en stor del av truppen, Väderstad trillade ur femman och vill tillbaka till finrummet igen, Vikingstad har tappat en del namn men fått in många duktiga 00:or och så har de ju fortfarande seriens bästa vänsterfot i Mattias Sandsioe men favoritskapet får Ledbergs IF bära. Vann sexan förra året men tackade lite kaxigt nej till avancemang och siktar istället på att vinna serien i år igen. Ledbergs allt-i-all Joakim Gidlöf säger så här om säsongen:

– Favoriter är nog att ta i men förhoppningsvis så finns vi med i toppen. Vi har väl inte tappat någon men blivit äldre, positivt eller negativt vet vi inte än. Inga nya klara än men hoppas fortfarande på fyra-fem spelare som inte bestämt sig än. Än så länge har vi bara kört futsal med mellan 6-14 deltagare. Inga pass på stor plan men två träningsmatcher ska hinnas med innan Zeros i premiären.

Tjällmo och Medevi får även i år kampera i botten av tabellen.

DIVISION 6 ÖSTRA

Lagen: Finspångs FK, FK Elit, Grytgöls IK, Hageby IF, IK Österviking, Kuddby IF, Loddby IF, Norrköpings FF, Reijmyre IF, Ringarums IF, Saltängens BK

Analys: Ett helt öppet race i den östra sexan då det är många jämnbra lag som gör upp om titeln. Laget som får behålla en skadefri trupp och som får kontinuitet under säsongen kommer att stå ensamma på toppen när säsongen summeras och det tipset går till Finspångs FK. Ett lag som degraderas fjol från femman men har gjort en liten ombyggnation, tappat några viktiga spelare som klivit högre upp i seriesystemen men också fått in en del nytt och hungrigt bland annat en helt ny tränare i form av Martin Hultberg som kommer in med ny och positiv energi.

– Att vi ska vara ett topplag bara för att laget åkte ur 5:an förra året få stå för experterna. Det är bara två spelare kvar från laget som ramlade ur förra året så vi är ett helt nytt lag. Har flyttat upp en massa unga killar plus att några gamla FFK:are har kommit tillbaka till årets spel. Men självklart siktar vi på en topp-placering men med så många unga kommer det antagligen gå lite upp och ner. Som sagt, vi har många väldigt unga spelare i år som har tränat fyra gånger i veckan under vintern, och gjort många riktigt bra matcher i Danske Bank Cup mot lag i högre divisioner och målsättningen är att vara ett topplag.